Mgr Agata Cenin
Jestem magistrem dietetyki klinicznej, ukończyłam studia licencjackie oraz magisterskie na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu. Ukończenie tego kierunku pozwoliło mi na kompleksowe zrozumienie potrzeb pacjenta. Staram się ciągle poszerzać moją wiedzę poprzez uczestniczenie w różnego rodzaju kursach i konferencjach. W pracy stawiam na indywidualne podejście i poznanie pacjenta- pracujemy razem nad zmianą nawyków żywieniowych na stałe wedle zasady „dieta to nie kara, a styl życia”. Stawiam nie tylko na zróżnicowaną dietę, jak również zachęcam do wprowadzenia regularnej aktywności fizycznej oraz dbania o odpowiednią higienę snu i regularne badania. Sama uwielbiam gotować, dlatego posiłki przygotowane przeze mnie są smaczne, proste i zróżnicowane. Specjalizuję się w dietoterapii schorzeń układu pokarmowego, jak również w leczeniu nadciśnienia tętniczego, niedoczynności tarczycy, nadwagi oraz otyłości. Interesuje mnie również psychodietetyka. W wolnym czasie uwielbiam spędzać aktywnie czas ćwicząc na siłowni i próbując nowych potraw.